DEUS

Dutch Emergency Ultra Sound, kortweg DEUS, verzorgt in het echocentrum van QT Time velerlei cursussen m.b.t. de Point-of-care echografie.

Point-of-care echografie?

Point-of-care echografie (POCUS) is een makkelijk, non-invasief en laagdrempelig in te zetten instrument ter ondersteuning van de klinische besluitvorming. POCUS maakt ook procedures efficiënter, veiliger en zorgt voor een bewezen toename van de kwaliteit van zorg voor jouw patiënten. En niet onbelangrijk, het zal jouw werkplezier aanzienlijk verhogen!

Waarom DEUS?

DEUS biedt iedere zorgprofessional een solide theoretische en praktische basis, volledig toegespitst op het gebruik van POCUS in de dagelijkse praktijk. Zij maken daarbij gebruik van online (e-learning) en praktijkgericht onderwijs. DEUS onderscheidt zich door tijdens de praktijkoefeningen te werken met kleine groepjes van 3 à 4 cursisten per oefenstation. Elk oefenstation heeft een eigen instructeur, echomachine en (levend) model. Alle gemaakte echo’s worden direct gesuperviseerd en kunnen gebruikt worden voor een eigen portfolio of certificatietraject.

DEUS werkt enkel met ervaren klinische instructeurs die structureel point-of-care echografie toepassen op de werkvloer. Met hun ervaring maken ze het mogelijk diverse relevante scenariotrainingen aan bieden tijdens het praktijkgericht onderwijs. Uiteraard blijft er voldoende ruimte over om ook in te gaan op de klinische setting van de dagelijkse praktijk van de cursist.

Meer weten?

Wil je meer weten, bezoek dan de website van DEUS.

Drenthehaven 1, 3433 PB Nieuwegein